Spelenderwijs programmeren in Scratch

Terug
Leer programmeren door leuke spellen te maken
€ 22,99
Ingenaaid boek
pagina's 288
Uitgegeven bij Visual Steps B.V.

isbn : 9789059056848

Niet op voorraad

Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

In de kleurrijke programmeertaal Scratch codeer je door blokken met code achter elkaar te zetten. Het wordt al door miljoenen beginnende programmeurs gebruikt. In dit boek worden via programmeren coole spellen gemaakt! Maak je klaar om asteroïden te vernietigen, te basketballen en vliegend fruit te snijden!Elk spel bevat eenvoudig te volgen instructies, vragen om het geleerde te herhalen en creatieve uitdagingen om het spel nog interessanter te maken, bijvoorbeeld door het toevoegen van levels of het misleiden van code. Zo wordt programmeren extra leuk!Want programmeren is niet saai, maak er gewoon een spel van!
Leer de volgende spellen maken:* Doolhofrenner: ontsnap uit het doolhof!* Basketbalspel: laat de speler springen en een basketbal werpen.* Brick Breaker: een namaak van het spel Breakout®, een klassiek spel waarin je stenen breekt.* Snaaaaaake: eet appels en ontwijk je eigen staart.* Fruithakker: een kloon van het spel Fruit Ninja®.* Asteroid Breaker: verpulver stenen uit de ruimte.* Platformer: een spel geïnspireerd op Super Mario Bros®.
De visuele programmeertaal Scratch is ontwikkeld op het Massachusetts Institute of Technology (MIT). MIT is al jaren toonaangevend in het ontwikkelen van educatieve leeromgevingen.
Geschikt voor:Windows 10 en Mac.

Detail product

Door (auteur) :Al Sweigart
Taal : Nederlands
Gewicht : 689 gr | Hoogte : 240 mm | Breedte : 170 mm | Dikte : 19 mm
Bzoek de boek zoekengine