De puinhopen van rechts

Terug
De partijen van Pim, Geert, Rita en Hero
€ 16,00
Ingenaaid boek
pagina's 239
Uitgegeven bij Eburon

isbn : 9789059729704

Niet op voorraad

Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

Sinds de LPF ontstonden allerlei partijen 'op rechts' die in de problemen kwamen. Zowel de LPF als Trots op Nederland faalden in hun poging een nieuwe partij te vestigen. De enige rechtse partij die al jaren electorale successen boekt, de PVV, is regelmatig het toneel van conflicten, schandalen en afsplitsingen. Hoe is het mogelijk dat politici als Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Geert Wilders bij het grote publiek een enorme populariteit kregen maar niet in staat waren een stabiele partij op te bouwen? Trokken zij de verkeerde mensen aan of lag het aan henzelf?

Chris Aalberts en Dirk-Jan Keijser spraken met veertig direct betrokkenen bij onder andere de LPF, Trots op Nederland en de PVV. Dit levert een uniek inkijkje op in hoe deze partijen opgebouwd waren, hoe de leiders deze partijen tot een succes probeerden te maken, wie er actief waren, waar deze partijen inhoudelijk voor stonden en hoe een aantal partijen tot een einde kwam. Deze reconstructie van nieuwe partijen aan de rechterkant van het politieke spectrum levert vele lessen op hoe je een politieke partij niet moet oprichten.

Plus: hoe richt je een politieke partij wél succesvol op?

Chris Aalberts schrijft, spreekt en doceert over politiek en burgers. Hij blogt bij ThePostOnline en schreef eerder 'Achter de PVV' over de achterban van Geert Wilders.

Dirk-Jan Keijser dviseerde tal van politieke partijen 'op rechts'. Hij is directeur van het sprekersbureau Gastsprekers.NL en voorzitter van Stichting Burger.

Detail product

Door (auteur) :Chris Aalberts, Dirk-Jan Keijser
Taal : Nederlands
Gewicht : 369 gr | Hoogte : 210 mm | Breedte : 140 mm | Dikte : 15 mm
Bzoek de boek zoekengine