De polyvagaaltheorie in therapie

Terug
Het ritme van regulatie
€ 34,50
Ingenaaid boek
pagina's 430
Uitgegeven bij Uitgeverij Mens!

isbn : 9789463160438

Niet op voorraad

Nog niet verschenen, u kunt dit boek reserveren

Beschrijving

De polyvagaaltheorie heeft clinici veel inzicht gegeven in de veranderingen die traumatische ervaringen teweegbrengen in het zenuwstelsel, en waarom mensen na zo'n ervaring zo moeilijk terugkeren naar een staat van rust en vertrouwen. Deb Dana maakt deze kennis toepasbaar in de therapeutische prakrijk, waarbij cliënten geholpen worden om weer een (fysieke) ervaring van veiligheid te krijgen.

Het boek begint met een duidelijke uiteenzetting van de basis van de polyvagaaltheorie, waarmee deze ingewikkelde theorie wordt omgezet in een taal die toegankelijk is voor therapeuten en cliënten. Vervolgens wordt in het praktijkdeel geleerd hoe het autonome zenuwstelsel direct onderdeel kan worden van het therapeutische werk, waarbij cliënten worden geholpen met het aanleggen van nieuwe patronen in hun zenuwstelsels, het verbeteren van hun regulatievermogen en het creëren van autonome banen van veiligheid en verbinding.

Gecombineerd met de werkbladen en een reeks meditatieoefeningen vormt dit boek een gids voor therapeuten om de polyvagaaltheorie in hun praktijk te integreren.


Deb Dana (LCSW, klinisch maatschappelijk werker) is er als therapeut en consultant in gespecialiseerd mensen te helpen met het op veilige wijze onderzoeken en oplossen van de gevolgen van trauma. Ze ontwikkelde de trainingenreeks 'Rhythm of Regulation' en geeft internationaal les over de manieren waarop de polyvagaaltheorie kan helpen in de behandeling van cliënten die traumatiserende gebeurtenissen hebben meegemaakt.

Detail product

Door (auteur) :Deb Dana
Taal : Nederlands
Bzoek de boek zoekengine