Scheepspraet

Terug
Reisgids voor nederlandse militairen die gedurende de politionele acties naar Nederlands-Indie voeren
€ 9,95
Gebonden boek
pagina's 64
Uitgegeven bij Elsevier

isbn : 9789068829778

Niet op voorraad

Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

Scheepspraet – Piet Bakker

Scheepspraet: een heruitgave van een reisgids uit 1947 bestemd voor militairen die naar Nederlands-Indië trokken

Alle militairen die voor de politionele acties (1947-1949) naar Nederlands-Indië trokken, kregen van de Legervoorlichtingsdienst een boekje om zich voor te bereiden op de lange reis per schip naar de kolonie en op het zware verblijf in de tropen.

De gids uit 1947 is geschreven door Elsevier-redacteur Piet Bakker (auteur van onder meer Ciske de Rat) en prachtig geïllustreerd door Elsevier-tekenaar Eppo Doeve. De titel luidt: Scheepspraet, zijnde een reisbeschrijving met tal van wetenswaardigheden en nuttige wenken ten profijte van de Nederlandsche militairen die naar Indië scheep gaan.

Voor de militairen die destijds naar Nederlands-Indië zijn gereisd, zal deze heruitgave veel herinneringen oproepen. Hun kinderen en kleinkinderen kunnen aan de hand van deze gids beleven hoe het zestig jaar geleden moet zijn geweest om als militair per schip uitgezonden te worden.

Deze gebonden heruitgave met stofomslag is een facsimile van het oorspronkelijke boek uit 1947. Het boek telt ongeveer 75 pagina’s (formaat circa 12 x 16 centimeter).


Detail product

Door (auteur) :Margriet van Eikema Hommes, A. Joustra
GeÏllustreerd door :E. Doeve
Taal : Nederlands
Gewicht : 159 gr | Hoogte : 165 mm | Breedte : 118 mm | Dikte : 17 mm
Bzoek de boek zoekengine