DenkWijzertraining Set

Terug
Groepsgewijze cognitieve revalidatie bij beperkingen in het geheugen, de aandacht en het executief functioneren (Set van theorie- en werkboek)
€ 60,00
Ingenaaid boek
pagina's 422
Uitgegeven bij Eburon Uitgeverij B.V.

isbn : 9789463010887

Niet op voorraad

Geen informatie over de levertijd

BeschrijvingNa een beroerte geven revalidanten vaak aan dat ze 'anders' zijn geworden. Cognitieve beperkingen zoals geheugenproblemen, een verminderd concentratievermogen en moeite met plannen, komen vaak voor na een CVA. Ondanks de grote impact van deze beperkingen op de kwaliteit van leven en revalidatiemogelijkheden, is er voor oudere revalidanten nog nauwelijks een concreet uitgewerkte cognitieve training beschikbaar.

De DenkWijzertraining biedt therapeuten de mogelijkheid om invulling te geven aan de behandeling van cognitieve beperkingen op het gebied van het geheugen, de aandacht en het executief functioneren. Door een innovatieve combinatie van educatieve training en verrassende spelelementen en de groepsgewijze opzet, is de therapietijd van de revalidanten gemaximaliseerd en de beperkte formatie van therapeuten efficiƫnt benut. De training is uitgebreid toegepast in de praktijk en tot stand gekomen met input van therapeuten en revalidanten en wordt ondersteund door recente wetenschappelijke inzichten.

De DenkWijzertraining maakt CVA-revalidanten wijzer over de cognitieve gevolgen die na een beroerte kunnen optreden. De training wijst hen de weg naar cognitieve revalidatiemethoden waarmee zij hun resterende cognitieve capaciteit zo efficiƫnt of 'wijs' mogelijk kunnen inzetten.

Deze set bestaat uit de boeken "DenkWijzertraining" en "DenkWijzertraining in uitvoering". Het eerste boek bevat de cognitieve revalidatie en de concrete toepassing daarvan in de DenkWijzertraining, waaronder de handleiding. Het tweede boek bevat twaalf trainingsmodules van de DenkWijzertraining die ieder uit vijf sessies bestaan. Alle benodigdheden zijn hierin direct voorhanden: Oefenboekjes met huiswerkopdrachten, de DenkWijzeragenda, de presentielijst, het evaluatieformulier en 121 oefeningen. De twee boeken vormen samen een kant-en-klare training waarmee therapeuten meteen aan de slag kunnen.

Marieke Terwel is al vele jaren werkzaam als gezondheidszorgpsycholoog en cognitief gedragstherapeut, onder meer binnen de CVA-revalidatie. Haar achtergrond als neuropsycholoog en gezondheidsvoorlichtingskundige vormt een unieke en vruchtbare combinatie voor het ontwikkelen van cognitieve revalidatie. Zij is tevens programmaleider van het vernieuwende CVA-revalidatieprogramma 'Laurens Therapeutisch Klimaat' en schreef daarover het boek 'Alles is revalidatie' (Eburon, 2011).

Detail product

Door (auteur) :Marieke Terwel
Taal : Nederlands
Gewicht : 1518 gr | Hoogte : 302 mm | Breedte : 235 mm | Dikte : 37 mm
Bzoek de boek zoekengine