Friuli en de parels van Triëst en Udine

Terug
€ 22,50
Ingenaaid boek
pagina's 155
Uitgegeven bij edicola cultuur

isbn : 9789491172908

Niet op voorraad

Boek is in herdruk. Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

Het karakter van Friuli-Venezia Giulia en haar eigenzinnige bewoners heeft alles te maken met de strategische ligging, op de grens van Oost- en West-Europa, en met haar stormachtige geschiedenis. Hier zijn sporen van Romeinse, Venetiaanse en Habsburgse overheersing te vinden. Het is een veelzijdig, interessant èn onbekend gebied in Italië.

In dit boek worden de parels van Friuli beschreven: bergtoppen en natuurgebieden, wijnstreken, grotten, lagunes en mooie zandstranden. Ook de steden komen aan bod: niet alleen de elegante steden Triëst en Udine, maar ook het Middeleeuwse Cividale. In de steden zijn prachtig gedecoreerde kerken en bijzondere musea te bezoeken.

De mozaïeken van Aquileia zijn uniek, Miramare is echt een omweg waard en de prosciutto van San Daniele is een delicatesse. De Friulaanse keuken varieert van polenta met goulash en risotto met vis tot gubana en strudel; de wijnen zijn een ontdekking. Je kunt overal heerlijk eten en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Kortom: bezoek dit gebied in Noordoost-Italië.

Norma Baake heeft Italiaanse grootouders uit Friuli en Veneto èn grote affiniteit met Italië. Ze is er vaak geweest, is erg enthousiast over Friuli en wil de lezer hier graag kennis mee laten maken.

Detail product

Door (auteur) :Norma Baake
Taal : Nederlands
Gewicht : 536 gr | Hoogte : 222 mm | Breedte : 171 mm | Dikte : 17 mm
Bzoek de boek zoekengine