Lie-groepen, fysica en meetkunde

Terug
Een introductie voor natuurkundigen, ingenieurs en chemici
€ 44,95
Ingenaaid boek
Uitgegeven bij Meromorf Press

isbn : 9780992900816

Niet op voorraad

Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

Lie-groepen beschrijven continue symmetrieën, zoals rotaties en translaties. Binnen de wiskunde verbinden ze de vakgebieden algebra en meetkunde en ze zijn onmisbaar in een natuurkundige beschrijving van de wereld. In het bijzonder spelen ze een grote rol in de (quantum)mechanica. In dit boek wordt de theorie van Lie-groepen besproken vanuit het oogpunt van toepassingen, met veel voorbeelden van belangrijke Lie-groepen en algebra's en hoe deze voorkomen in de natuur. Voorbeeldberekeningen en de vraagstukken aan het einde van elk hoofdstuk maken dit boek een ideale introductie tot Lie-groepen voor bachelor- en masterstudenten in de exacte vakken.

Renee Hoekzema, Mathematical Institute, University of Oxford


Lie-groepen zijn in de negentiende eeuw uitgevonden door de Noorse wiskundige Sophus Lie in een poging het baanbrekende werk van Galois voor polynoomvergelijkingen naar differentiaalvergelijkingen te generaliseren.
Sindsdien hebben Lie-groepen tal van toepassingen gevonden in de wiskunde en de natuurkunde en zijn niet meer weg te denken uit de moderne wetenschap. Het boek van Gilmore geeft een zeer toegankelijke inleiding in de theorie van Lie-groepen, en vele van hun toepassingen in met name de natuurkunde.

Willem A. de Graaf, Dipartimento di Matematica, Università di Trento, Italië

Detail product

Door (auteur) :Robert Gilmore
Vertaald door :Marianne Kerkhof
Taal : Nederlands
Gewicht : 684 gr | Hoogte : 251 mm | Breedte : 179 mm | Dikte : 22 mm
Bzoek de boek zoekengine