Komt een filosoof bij de dokter

Terug
Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen
€ 14,95
Ingenaaid boek
pagina's 184

isbn : 9789047710318

Op voorraad

Geen informatie over de levertijd

Beschrijving

Een kennismaking met de filosofie in 101 grappen.

Humor en filosofie zijn als broer en zus. Filosofen zetten je op het verkeerde been om je zo op een andere manier te laten denken, en humoristen doen precies hetzelfde, maar dan andersom. Met grappen en moppen weten Thomas Cathcart en Daniel Klein filosofische ideeën pakkend te verwoorden. Ze weten voor iedere stroming en elk filosofisch onderwerp wel een grap die laat zien waar het om gaat.
Kom erachter wat taalfilosofie inhoudt, als je het humoristisch bekijkt (letterlijk nemen wat figuurlijk bedoeld is). Lees hoe absurd existentialisme kan zijn (serieuze slapstick-dialogen rond leven en dood). Of zie tot wat voor lachwekkende situaties ethiek in de praktijk kan leiden (vrome voornemens die botsen met de verleidingen van alledag).
Deze geïllustreerde editie, met een verklarende woordenlijst achterin, is om in stilte te lezen, maar ook om er hardop bij te lachen.

'Als een levenslang liefhebber van grappen móet ik wel van dit boek houden en ik heb er in mijn lessen vrijelijk uit geciteerd.'
- Tim Madigan, Philosophy Now

Detail product

Door (auteur) :Thomas Cathcart, Daniel M. Klein
Taal : Nederlands
Gewicht : 310 gr | Hoogte : 215 mm | Breedte : 143 mm | Dikte : 21 mm
Bzoek de boek zoekengine