Nieuws

Boekhandel Malpertuis popt up

samen met KROK en Mondeoflowers

in de voormalige Barbib naast de bibliotheek van Genk.

 

 

 

 

********************************************************************

 

Jan Leyers: Allah in Europa

Het reisverslag van een ongelovige

Interview door Jo Smeets (Het Belang van Limburg)

donderdag 17 mei om 20.00 uur in

Boekhandel Malpertuis

 


Tien jaar na De weg naar Mekka verkent Jan Leyers de islam in Europa. Groeit er zoiets als een Europese versie van de islam? Is dat ook wat moslims zelf willen? En valt het alom heersende wantrouwen jegens de islam te overwinnen? Op zoek naar antwoorden trekt Jan Leyers van Sarajevo naar Brussel. Hij gaat met Bosnische moefti’s op bedevaart, maakt een moslimkamp in de Hongaarse poesta mee, wordt wegwijs gemaakt in een Parijse banlieue en gaat in Londen met de voorzitter van een shariaraad op pad.

Jan Leyers luistert naar traditionele gelovigen en nieuwe bekeerlingen, naar liberalen en fundamentalisten, naar de stem van de kenner en de stem van de straat. Met de oren van een seculiere westerling die op zijn zeventiende rotsvast geloofde dat de toekomst van Europa er een zou zijn zonder religie en vandaag verbaasd aanziet hoe het opperwezen terrein herovert.

Allah in Europa is het relaas van een tocht door een wereld die zich niet in cijfers of statistieken laat vatten. Een meeslepend avontuur dat ontroert en ontreddert, onthutst en hoop inboezemt.

Meer info over de achtdelige VRT-reeks:  https://communicatie.canvas.be/allah-in-europa-jan-leyers-op-zoek-naar-het-gezicht-van-de-islam-in-europa#

Toegang:  5 euro -  drankje achteraf inbegrepen!

Graag inschrijven bij Boekhandel Malpertuis: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 089/30.61.67.

Iedereen van harte welkom!

 

********************************************

 


 

 


Bzoek de boek zoekengine