Nieuws

 

 

Inkom: 5 Euro – zal integraal worden doorgestort aan een armoedeorganisatie naar keuze van de auteurs.

Graag even aanmelden via telefoon 089/30.61.67 of mail: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Uit https://sociaal.net/boek/over-het-leven-inleefboek-armoede/:

Zoals psychiater Dirk De Wachter het treffend verwoordt: “We denken dat we volledig zelf in staat zijn ons eigen geluk te maken. De illusie van maakbaarheid heeft ook een keerzijde. Wanneer we niet slagen in het leven, dan is dat volledig onze eigen schuld. Dan worden we door de samenleving aan de kant geschoven en bestempeld als losers.”

‘Over het leven’ stelt een aantal mensen voor die leven of geleefd hebben in armoede. Het geeft ook ervaringen weer van deelnemers van een inleefweek die met evenveel geld moesten rondkomen als mensen in armoede.

De verhalen geven goed weer dat arm zijn niet alleen betekent weinig geld hebben (“Uitzoeken waar welke voeding het goedkoopst is, is vermoeiend en kost heel veel tijd. Maar je hebt geen keus.”), het is ook sociaal geïsoleerd zijn ( “Vroeger had ik geld en vrienden. Vandaag heb ik geen vrienden en ook geen geld.”)

De verhalen van de mensen in armoede zijn confronterend. Toch wordt het schrijnende van hun situatie nog wat omfloerst gebracht.  De ervaringen werden opgetekend nadat de meeste mensen, na bewonderenswaardige inspanningen, uit de armoede geraakt waren.

 

Het boek is niet alleen een aanrader voor hulpverleners, maar ook voor beleidsmakers … en eigenlijk iedereen.

Boekhandel Malpertuis

Molenstraat 24

 

3600   Genk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

********************************************

 


 

 


Bzoek de boek zoekengine