Nieuws

 

Vertel het iemand is een beklemmende roman over hoe mensen elkaar nooit echt kennen. Even lyrisch als genadeloos beschrijft Lamrabet haar personages tijdens hun zoektocht naar een onbereikbare waarheid.

Oorlog is blind, zeker voor wie er niet thuishoort. De jonge Amazigh wordt bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog naar het Franse front gestuurd. Hij schrijft zijn ervaringen neer in een dagboek: de oorlogsgruwel en het racisme van de officiers. Dat laatste komt hem duur te staan, want wat hij in zijn dagboek schrijft, wordt tegen hem gebruikt in een proces wegens hoogverraad. In de gevangenis vertelt hij zijn verhaal aan zijn vader, een Fransman die door Marokko trok om te tekenen en het land te ontdekken.

Rachida Lamrabet (1970) is auteur en juriste. In 2007 debuteerde ze met de roman Vrouwland, die bekroond werd met de Vlaamse Debuutprijs. Met Een kind van God (2008) won ze de BNG Nieuwe Literatuurprijs. Lamrabet schrijft ook theaterteksten, waaronder Belga (2007), dat werd genomineerd voor de Vijfjaarlijkse Prijs voor Podiumteksten van de KANTL. In 2017 verscheen het essay Zwijg, allochtoon!. Meerdere van haar romans werden vertaald in het Duits.

Iedereen is van harte welkom op de leesclub  -  wie komt, wordt verwacht het boek gelezen te hebben en krijgt hiervoor bij ons 20% korting bij aankoop van het boek.

Deelname aan de leesclub is gratis  -  wij voorzien ook een drankje.

Graag inschrijven a.u.b.

 

 

Boekhandel Malpertuis

Molenstraat 24  Genk – 089/30.61.67

Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

www.boekhandelmalpertuis.be

 

 

 

  

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

********************************************

 


 

 


Bzoek de boek zoekengine